Kom i kontakt med os

Nyheder

IFES Fly Summer holder fast i kvindernes titel, Sol de Mayo vinder mændenes ved Argentina Cup 2022

Den argentinske Beach Handball Circuit afsluttede sin 2022-sæson i februar, og afsluttede endnu et fantastisk år med konkurrencespil med den tredje årlige Argentina Cup, der blev afholdt i Puerto Madryn, Chubut fra 24. februarth– 27th

Det var fire travle dage med 74 kampe, som blev spillet af 26 hold fra fire provinser. I begge divisioner havde 14 hold kvalificeret sig fra kredsen, og 13 af dem nåede frem til turneringen.

I mændenes turnering vandt Sol de Mayo fra Río Negro deres første nationale mesterskab efter en afgørende 2:0-kamp mod Club Atlético Unión Argentina. De slog de regerende mestre IFES Fly Summer, som blev nummer fire efter deres 1:2-nederlag til Vilo i bronzekampen.

I kvindernes turnering holdt IFES Fly Summer fra Neuquén fast i titlen og vandt mesterskabet for tredje år i træk efter at have besejret Municipalidad de Avellaned 2:0 med et golden goal. Arena Madryn tog tredjepladsen på podiet efter en 2:1-kamp mod Goliat.

I begge turneringer havde det vindende hold også topscoreren - Gisella Bonomi fra IFES Fly Summer scorede 64 point i løbet af turneringen, mens Santino Sposito var den bedste mandlige spiller med 75 point.

For første gang var Argentina Cup også en kvalifikationsturnering til det syd- og centralamerikanske mesterskab i strandhåndbold, hvor de fem bedste hold fra hver division gik videre til at konkurrere mod hold fra Paraguay, Uruguay og Brasilien i den internationale turnering, som fandt sted fra 1. marts til 2. marts.st -3rd  i samme by.

Gonzalo Vieyra, anfører for Argentinas landshold, mener, at dette vil øge turneringens rækkevidde yderligere i landet. Den argentinske beachhåndboldkreds og Argentina Cup har allerede øget sportens profil i Argentina og bidraget til dens meteoriske stigning i popularitet blandt argentinerne. Siden kredsløbet startede for tre år siden, har det givet nye fans til beachhåndbold og givet spillere og trænere mulighed for at finpudse deres færdigheder.

"For os alle er denne type turnering meget vigtig. Vi har brug for, at den interne konkurrence vokser, og at strukturen for strandhåndbold bliver udvidet i hele landet," sagde Vieyra.
Arrangørerne håber, at begivenheden vil fortsætte med at vokse i de kommende år, så endnu flere argentinere kan få adgang til konkurrerende strandhåndbold. Juan De Arma, landets nationale direktør for strandhåndbold, sagde: "Vores hovedmål er, at hvert provinsforbund skal have sin egen strandhåndboldturnering, uanset hvor lille den er."