Kom i kontakt med os

Nyheder

De newzealandske mesterskaber i strandhåndbold i 2022

Weekenden den 26-27. februar 2022 var en mindeværdig weekend for newzealandske håndboldfans. Pioneer Stadium Beach Court i Christchurch var vært for de længe ventede nationale mesterskaber i strandhåndbold.

Der var tre klasser (kategorier) - mænd, kvinder og blandet. Der deltog fire herrehold og fem kvindehold. Mixed-arrangementet var det mest populære med syv deltagende hold. Desværre måtte nogle hold trække sig tilbage, fordi deres holdmedlemmer blev testet Covid-positive.

Dette var anden udgave af legene - de blev afholdt første gang i 2021. Konkurrencen havde et simpelt format. Først spillede hvert hold mod hvert andet hold i et ligaformat. De to hold med de højeste point spillede derefter i finalen.

I finalen i mændenes turnering var der en gentagelse af sidste års finalister - Parrots (Wellington) og Pekapeka (Canterbury). Det var en spændende kamp, hvor Parrots vandt første halvleg med 21-4, men Pekapeka kom tilbage og vandt anden halvleg med 12-6. Parrots vandt den efterfølgende shoot-out med 9-6 og vandt dermed titlen.

De samme klubber, Parrots Shawtys og Pekapeka Women, nåede også frem til kvindernes finaler. Også her vandt Parrots første halvleg med 11-8, men Pekapeka kom stærkt tilbage og vandt anden halvleg med 11-10 for at fremtvinge en uafgjort kamp. Parrots vandt i shoot-out med 4-2 og vandt.

For tilskuerne var mixkonkurrencen den mest spændende. To eller flere kvinder fra hvert hold skulle altid være på banen. De to Wellington-hold, Parrots Mixed 1 og 2, kæmpede i finalen. Denne kamp var også lige til at gå til, og Parrots Mixed 2 holdet vandt til sidst i en shoot-out.

Det var en fornøjelig oplevelse for både spillere og fans. Ros til NZ Handball Federation for at have gennemført mesterskaberne fejlfrit under vanskelige omstændigheder. Vi kan ikke vente til mesterskaberne i 2023!